HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Ontwikkeling 14 sociale huurwoningen Bovenkerk Stolwijk

  (23-02-2017)

  Wethouder Dilia Blok en de heer Jacques Reniers, directeur-bestuurder van woningbouwvereniging Groen Wonen Vlist, ondertekenden op 23 februari 2017 de koopovereenkomst voor een bouwkavel in het gebied Bovenkerk in Stolwijk.

  Meer info
 • Sportnota 2017-2021

  (20-02-2017)

  Voor het opstellen van de Sportnota 2017-2021 van de gemeente Krimpenerwaard is in de afgelopen maanden gesproken met verenigingen, instellingen, raadsleden en de ambtelijke organisatie. In de sportnota staat hoe wij actief sportbeleid willen ontwikkelen. Een intensieve samenwerking met onze sportpartners is hierbij cruciaal. Nu de Sportnota in concept gereed is, willen wij deze met onze sportpartners bespreken.

  Meer info
 • Hoe kunnen wij inwoners zo goed mogelijk ondersteunen?

  (20-02-2017)

  Over deze vraag ging de inspiratiebijeenkomst van 16 februari jl. waar veel partners die ondersteuning bieden aan kwetsbare inwoners aanwezig waren. Samen met hen staan we voor de uitdaging om onze inwoners zo veel mogelijk passende ondersteuning te bieden.

  Meer info
 • Terugblik commissie Ruimte en Financiën 14 februari

  (20-02-2017)

  In de commissie is uitgebreid gesproken over het voorstel van het college om 31 gemeentelijke gebouwen te verkopen.  De heer Koelewijn van de SGP is van mening dat er geen directe noodzaak is om panden die verhuurd zijn nu te verkopen. Beter is het om te wachten tot de huur wordt door de huurders wordt opgezegd. De opbrengst van de verkoop is dan ook hoger.  De heer Heerens van GBS gaf aan dat de Waag in Schoonhoven en het oude stadhuisje in Haastrecht unieke gebouwen zijn en binnen de gemeenschap moeten worden behouden om daar “mooie dingen te doen”. Ook de heer Tom van de CU zette vraagtekens bij de verkoop van deze twee panden. De heer Struijs van PK is tegen de verkoop van alle rijks- en gemeentelijke monumenten.

  Meer info
 • Tweede Kamer Verkiezing 2017

  (20-02-2017)

  Op woensdag 15 maart vindt de Tweede Kamer Verkiezing plaats. Hieronder vindt u meer informatie over het stemmen. Uitgebreide informatie en diverse kunt u terugvinden op www.krimpenerwaard.nl/verkiezingen

  Meer info
 • Publieksmomenten tijdens Koninklijk streekbezoek

  (13-02-2017)

  Zwaaien, een hand geven, of zelfs een kort gesprekje? Veel mensen hopen erop, tijdens het streekbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan de Krimpenerwaard. Een groot deel van het programma van het bezoek op dinsdag 21 februari is besloten, maar er zijn momenten waarop u een glimp van het Koninklijk paar kunt opvangen.

  Meer info
 • Woensdag 15 februari start inschrijving Open bedrijvendag voor inwoners

  (13-02-2017)

  Op 17 maart vindt de open dag ‘Kom binnen bij bedrijven’ plaats. Bedrijven en organisaties uit zeven gemeenten zetten hun deuren open voor mensen die op zoek zijn naar een baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. De afgelopen weken hebben diverse bedrijven zich aangemeld. Vanaf morgen kunnen ook inwoners zich inschrijven bij de bedrijven en organisaties van hun keuze.

  Meer info
 • Binnenkort gemeentelijke belastingen op de mat

  (13-02-2017)

  Binnenkort valt het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen in uw brievenbus. In de periode van 11 tot en met 25 februari verstuurt SVHW deze namens de gemeente Krimpenerwaard. Dit gebeurt digitaal via MijnOverheid en per post.

  Meer info
 • Groepsaankoop zonnepanelen van start

  (13-02-2017)

  Deze week start ook in de gemeente Krimpenerwaard, de groepsaankoop zonnepanelen. De gemeente werkt hierin samen met iChoosr, een onafhankelijke organisator van groepsaankopen. Het  is alweer voor de zesde keer deze actie onder de naam ‘SamenZonneEnergie;  in de provincie Zuid-Holland plaatsvindt. Alle inwoners van Zuid-Holland kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven als deelnemer. 

  Meer info
 • Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

  (13-02-2017)

  Vacatures bij gemeente Krimpenerwaard

  De gemeente Krimpenerwaard is op zoek naar een Receptiemedewerker en een (Assistent) Zwemonderwijzer/Toezichthouder voor openluchtzwembad ’t Wilgenrak in Schoonhoven. Interesse? Kijk dan snel op de site www.krimpenerwaardbanen.nl voor de vacatures!

 • Aandacht voor jeugdwerkloosheid

  (13-02-2017)

  Landelijk wordt er in de week van 13 tot 17 februari veel aandacht besteed aan de bestrijding van Jeugdwerkloosheid. De weg naar werk vinden is voor alle jongeren belangrijk. Dit betekent een goede studiekeuze, goede werknemersvaardigheden, effectief zoekgedrag en het hebben van een diploma maken het vinden van werk makkelijker. In dit kader wordt er in de regio zeer nauw samengewerkt om jongeren t/m 27 jaar die ondersteuning nodig hebben, op weg te helpen. Hieronder treft u een selectie uit de mogelijkheden die aan jongeren worden geboden.

  Meer info
 • Agenda Raadscommissie Ruimte en Financiën 14 februari 2017

  (13-02-2017)

  Op 14 februari 2017 komt de raadscommissie Ruimte en Financiën bijeen. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:

  • Presentatie Dijkversterkingsproject Sterke Lekdijk (dijktraject van Schoonhoven t/m Amerongen)
  • Afvalscheiding
  • Bestemmingsplan partiële herziening dorpskernen 2014 beschermd dorpsgezicht Haastrecht
  • Verkoop gemeentelijk vastgoed
  • Wijziging Gemeenschappelijke regeling SVHW
  • Coaten zwembaden, zwembad 't Wilgerak in Schoonhoven
  Meer info
 • 10 nieuwe Nederlanders verwelkomd

  (08-02-2017)

  Op maandag 6 februari 2017 werd in de gemeente Krimpenerwaard een naturalisatieceremonie gehouden. Namens de burgemeester werd aan 10 inwoners de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie of optie uitgereikt.

  Meer info
 • Trouwen in de gemeente Krimpenerwaard

  (07-02-2017)

  De gemeente Krimpenerwaard beschikt over meerdere 'vaste' trouwlocaties waar huwelijksvoltrekkingen en partnerschapsregistraties kunnen plaatsvinden.

  Meer info
 • ‘Warmetruiendag’ 2017: Ook in de Krimpenerwaard

  (06-02-2017)

  Vrijdag 10 februari is het in heel Nederland ‘Warmetruiendag’. Ook de gemeente Krimpenerwaard doet mee! Op alle locaties zetten we de verwarming een graadje lager en daarmee besparen we die dag 6% energie en 6% CO². We vragen medewerkers en bestuur om deze dag een dikke trui aan te trekken naar het werk.

  Als heel Nederland aan deze dag deel zou nemen, zouden wij samen de Waddeneilanden, Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog een jaar lang van energie kunnen voorzien. Zo zie je wat een geweldige impact een kleine maatregel kan hebben.

  Meer info
 • P+D zakken bestellen

  (06-02-2017)

  Gemeente Krimpenerwaard en Cyclus willen het de inwoners van gemeente Krimpenerwaard makkelijk maken om afval goed te scheiden en zo het restafval te verminderen.

  Sinds 1 februari 2017 is het daarom voor inwoners van Krimpenerwaard mogelijk om de speciale plastic zakken voor plastic afval en drankkartons (P+D) gratis online en telefonisch te bestellen.

  Meer info
 • Informatieavond Hollandsche IJssel op 16 februari

  (06-02-2017)

  Denk en praat mee over de verbetering van de rivier

  Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de komende jaren aan de slag met de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel, tussen Nieuwegein en Gouda. Kades en oevers worden opgeknapt en er wordt gebaggerd. Ook komt er beleid voor ligplaatsen.

  Het waterschap wil bewoners hier graag bij betrekken. Welke plannen heeft u om de rivier en de omgeving te verbeteren? Welke ontwikkelingen ziet u? Het doel is om gezamenlijk de rivier als totaal te verbeteren.

  Meer info
 • Afvalbrengstation Lopik gesloten

  (06-02-2017)

  Op donderdagochtend 9 februari is het afvalbrengstation in Lopik gesloten. Op deze ochtend nemen de medewerkers van de gemeente Lopik afscheid van burgemeester R.G. Westerlaken-Loos. Vanaf 13.00 uur is het afvalbrengstation weer bereikbaar.

 • Bomen Dorpsplein Stolwijk gesnoeid

  (06-02-2017)

  In de week van 13 februari 2017 worden de bomen op het Dorpsplein  gekandelaberd.  Kandelaberen is een speciale snoeitechniek.  Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet het Dorpsplein autovrij zijn voor een periode van twee dagen. Wij verzoeken u vriendelijk uw auto uiterlijk maandag 13 februari 2017 om 07.00 uur te verwijderen van het Dorpsplein. Het verkeer wordt omgeleid via de Goudseweg en Jan Steenlaan.

  Op verzoek van de winkeliers worden er geen werkzaamheden uitgevoerd op Valentijnsdag (14 februari). De werkzaamheden worden uitgevoerd op maandag 13 en woensdag 15 februari.

  Meer info
 • Met eHerkenning zaken doen met de gemeente

  (06-02-2017)

  eHerkenning is een digitaal identificatiemiddel speciaal voor ondernemers en organisaties. U kunt eHerkenning zien als een soort DigiD voor bedrijven. Zoals burgers met DigiD kunnen inloggen bij de overheid, zo kunnen ondernemers, verenigingen en stichtingen dat met eHerkenning. Door eHerkenning weten (overheids)organisaties met welk bedrijf ze te maken hebben. Ook weten ze of medewerkers gemachtigd zijn om namens dit bedrijf te handelen.

  Meer info
 • Mogelijke hinder door bouwverkeer werkzaamheden Dunea

  (06-02-2017)

  Fietsers langs Provincialeweg: let goed op!

  Weggebruikers langs de Provincialeweg (N210) kunnen te maken krijgen met bouwverkeer dat van en naar de zuiveringsinstallatie van Dunea rijdt. Het gaat om de aan- en afvoer van soms groot bouwmateriaal. Wij vragen met name fietsers, waaronder scholieren, daarom extra alert te zijn.

  Meer info
 • Agenda Raadscommissie Ruimte en Financiën 14 februari 2017

  (30-01-2017)

  De Raadscommissie Samenleving Bestuur, Beheer en Verkeer op 7 februari 2017 vindt geen doorgang omdat geen onderwerpen ter bespreking zijn aangeboden

  Op 14 februari 2017 komt de raadscommissie Ruimte en Financiën bijeen. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:

  Meer info
 • Cursus Gastheerschap Krimpenerwaard

  (30-01-2017)

  voor (agro-)recreatie- en toeristische ondernemers

  Voor nieuwe gastheren en bestaande gastheren

  Meer info
 • Nationale voorleesdagen

  (30-01-2017)

  Van 25 januari tot 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. De wethouders van de gemeente Krimpenerwaard deden woensdag 25 januari mee aan het Nationaal Voorleesontbijt en lazen de kinderen voor uit het boek De Kleine Walvis geschreven door Benji Davis.

  Meer info
 • Stop samen met roken

  (30-01-2017)

  Stoppen met roken levert een betere conditie, een betere huid, een gezondere mond, een prettiger lichaamsgeur en verkleint risico’s op allerlei gezondheidsproblemen: pure gezondheidswinst dus.

  Meer info
 • Tweewekelijks spreekuur professor Riek Bakker

  (24-01-2017)

  Professor Riek Bakker, onder andere bekend van de ontwikkeling van de Kop van Zuid in Rotterdam, werkt aan een Strategische Visie voor de Krimpenerwaard. Heeft u ideeën en suggesties over de toekomst van de Krimpenerwaard en wilt u die delen?

  Meer info
 • NLdoet in de Krimpenerwaard      

  (23-01-2017)

  Het duurt nog even, maar op 10 en 11 maart wordt weer de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, gehouden. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Tijdens NLdoet 2016 waren 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal! En dit keer willen we nog veel meer mensen op de been krijgen.

  Meer info
 • Opening Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek

  (23-01-2017)

  Afgelopen zaterdag vond de opening plaats van het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek sprak enkele woorden bij de opening:

  Meer info
 • Agenda raadsvergadering 31 januari 2017

  (23-01-2017)

  Dinsdag 31 januari vergadert de gemeenteraad van Krimpenerwaard om  20.00 uur in de raadzaal aan de  Burgemeester van der Willigenstraat 58 in Lekkerkerk. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

  Meer info
 • Voortgang rotonde De Wetering Bergambacht

  (23-01-2017)

  De provincie Zuid Holland is verantwoordelijk voor de realisatie van de aanleg van rotonde De Wetering ( N210 ) in Bergambacht. Het werk ligt al geruime tijd stil omdat het aangebrachte palenmatras niet voldoet aan de gestelde eisen. De provincie heeft het aannemingsbedrijf hiervoor in gebreke gesteld.

  Meer info
 • Cursus Gastheerschap Krimpenerwaard voor (agro-)recreatie- en toeristische ondernemers

  (16-01-2017)

  U I T N O D I G I N G

  Voor nieuwe gastheren én bestaande gastheren

  Meer info
 • Projecten op de website

  (16-01-2017)

  In de gemeente werken wij regelmatig aan grote projecten die invloed hebben op uw leefomgeving. Wist u dat op onze website www.krimpenerwaard.nl/projecten alle informatie vindt over de lopende projecten? Hier kunt u uzelf ook aanmelden voor een digitale nieuwsbrief specifiek over uw project. Zo bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

 • Waterbodemsanering Oude Singel te Schoonhoven

  (16-01-2017)

  De waterbodem van de Oude Singel ten noorden van de Kerkstraat is verontreinigd met onder andere lood. Omdat risico’s richting de oppervlaktewaterkwaliteit op dit noordelijke deel vanaf de brug tot aan de gracht niet kunnen worden uitgesloten wordt dit stuk gesaneerd. In het deel ten zuiden van de Kerkstraat en in de andere watergangen zijn de gehalten aan lood minder hoog waardoor er geen risico’s zijn.

  Meer info
 • Inzameldagen huishoudelijk afval 2017

  (16-01-2017)

  De inzameldagen van restafval, GFT-afval en plastic verpakkingsafval en drankenkartons (P+D) zijn per 1 januari 2017 gewijzigd. In onderstaand schema zijn de inzameldagen voor alle kernen weergegeven.

  Meer info
 • Gezellig druk tijdens nieuwjaarsreceptie gemeente Krimpenerwaard

  (12-01-2017)

  Op woensdag 11 januari hield de gemeente Krimpenerwaard haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. 

  Meer info
 • Koning en Koningin brengen streekbezoek aan Krimpenerwaard

  (10-01-2017)

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen dinsdag 21 februari een streekbezoek aan de Krimpenerwaard. De Koning en Koningin beginnen hun streekbezoek in Krimpen aan den IJssel en bezoeken aansluitend in de gemeente Krimpenerwaard  Gouderak, Berkenwoude en Bergambacht. Tijdens het bezoek staat het thema “De kracht van de Krimpenerwaard” centraal.

  Meer info
 • Gemeentegids Krimpenerwaard 2017

  (09-01-2017)

  Komend voorjaar verschijnt de nieuwe gemeentegids Krimpenerwaard 2017. Uitgever Akse Media start vanaf 16 januari met het actualiseren van de redactionele adressen en gegevens in de gemeentegids 2016. Akse Media is de enige uitgever waar de gemeente Krimpenerwaard een overeenkomst mee heeft voor het uitgeven van de officiële een gemeentegids.      

  Meer info
 • Inloopavond: herinrichting Buiten de Veerpoort

  (09-01-2017)

  De gemeente Krimpenerwaard start in 2017 met de tweede fase van de herinrichting Buiten de Veerpoort. Om u te informeren over de voorgenomen plannen wordt op maandag  23 januari 2017 een inloopavond gehouden. Graag nodigen wij u uit om deze bijeenkomst te bezoeken.

  Meer info
 • Simpel en kosteloos een openbare laadpaal aanvragen

  (09-01-2017)

  Steeds meer inwoners van de gemeente Krimpenerwaard gaan elektrisch rijden en hebben dus de behoefte aan een oplaadpaal. De gemeente stimuleert dit maar al te graag omdat elektrisch vervoer schoon, stil en zuinig is.

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichtingen

  (09-01-2017)

  NLdoet in de Krimpenerwaard

  Op 10 en 11 maart 2017 wordt weer de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, gehouden. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Tijdens NLdoet 2016 waren 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal! En dit keer willen we nog veel meer mensen op de been krijgen. Vrijwilligers zijn namelijk het kloppend hart van veel sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve inwoners voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

  Meer info
 • Donatie aanvragen uit opbrengst textielinzameling

  (09-01-2017)

  Het textiel in de gemeente Krimpenerwaard wordt ingezameld door Sympany. Jaarlijks keert Sympany een deel van de opbrengst van het ingezamelde textiel uit aan lokale goede doelen/ instellingen. Voor 2016 stelt Sympany in totaal een donatiebedrag van € 17.000,- ter beschikking. De gemeente wijst de lokale goede doelen/instellingen aan. Wilt u als lokaal goed doel/instelling een donatie aanvragen? Dat kan door het aanvraagformulier volledig in te vullen en bij de gemeente in te dienen. Elk donatieverzoek wordt door de gemeente beoordeeld en getoetst aan de daarvoor geldende criteria.

  Meer info
 • Burgemeester Cazemier reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Jager

  (02-01-2017)

  Burgemeester Roel Cazemier reikte zaterdagavond 31 december een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Gemke Jager uit Schoonhoven. Mevrouw Jager is benoemd tot Ridder in De Orde van Oranje Nassau.

  Meer info
 • Prijswinnaars burgerpeiling en klanttevredenheidsonderzoek

  (02-01-2017)

  In de zomerperiode hebben we een burgerpeiling en diverse klanttevredenheidsonderzoeken uitgevoerd. Onder alle inzenders van de vragenlijsten is een aantal cadeaubonnen verloot.  De winnaars zijn door wethouder Sleeuwenhoek uitgenodigd voor een gesprek over dienstverlening. Zij heette de aanwezigen welkom in het gemeentekantoor in Stolwijk. De wethouder vertelde hierbij over de diverse mogelijkheden die de gemeente biedt op het gebied van dienstverlening, zoals het thuisbezorgen van de reisdocumenten.

  Meer info
 • Agenda Raadscommissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer 10 januari 2017

  (02-01-2017)

  Op 10 januari 2017 komt de Raadscommissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer bijeen.
  Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:

  Meer info
 • Vogelgriep bij een bedrijf in de gemeente Krimpenerwaard

  (22-12-2016)

  Bij een bedrijf in de gemeente Krimpenerwaard is vogelgriep geconstateerd. Het gaat om een dierenhandel aan de Benedenkerkseweg in Stolwijk. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit is momenteel op het bedrijf aanwezig voor verder onderzoek. Meer informatie over de maatregelen die zij nemen, volgt in de loop van deze ochtend.

  Meer info
 • Gladheid in de winter

  (05-12-2016)

  De winter doet langzaam zijn intrede en dat betekent ook weer kans op gladde wegen. De gemeente Krimpenerwaard en het Hoogheemraadschap zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het strooien in de gemeente. Veelal wordt er preventief gestrooid.

  Meer info
 • Start 2017 rookvrij!

  (29-11-2016)

  Stoppen met roken heeft altijd zin! Het nieuwe jaar is een mooi moment om uw sigaret voor eens en voor altijd uit te maken. Veel rokers weten niet dat met professionele begeleiding en steun de kans om succesvol te stoppen tot acht keer hoger is. En dat de basisverzekering deze begeleiding volledig vergoedt. Op 15 december gaat in Gouda weer een training ‘Rookvrij! Ook jij?’ van start.

  Meer info
 • Méér zorgverzekering voor minder geld via de gemeente

  (24-11-2016)

  De gemeente Krimpenerwaard biedt een collectieve zorgverzekering aan via VGZ of Zorg en Zekerheid. 

  Meer info
 • Kom in actie tegen kindermishandeling!

  (14-11-2016)

  Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één iemand aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Zo’n persoon verandert het leven van een mishandeld kind voorgoed.

  Meer info
 • Themapagina Dag van de mantelzorg

  (08-11-2016)
  Op 8, 9 of 10 november wordt de Dag van de Mantelzorg gehouden. Een dag waarop aandacht is voor de mantelzorgers.
  Op dinsdag 8 november verschijnt in het Kontakt meer informatie over de Dag van de Mantelzorg met het thema ‘Mantelzorg doe je samen!’. U kunt deze themapagina's hieronder downloaden.
  Meer info
Archief